Hamilelik döneminde ev yoğurdu tüketiminin sağlıklı olup olmadığını merak ediyorum. Özellikle probiyotiklerin sindirim sistemine olan olumlu etkileri ve kalsiyum ihtiyacını karşılama konusundaki faydaları dikkatimi çekiyor. Ancak, hijyen ve süt kaynağı gibi konuların da önemli olduğunu belirtmişsiniz. Bu durumda, ev yoğurdu tüketirken hangi hijyen kurallarına dikkat etmek gerekiyor? Ayrıca, süt alerjisi ya da laktoz intoleransı olan hamileler için öneriniz nedir? Bu konuda daha fazla bilgi almak isterim.
Hamilelik döneminde ev yoğurdu tüketiminin sağlıklı olup olmadığını merak ediyorum. Özellikle probiyotiklerin sindirim sistemine olan olumlu etkileri ve kalsiyum ihtiyacını karşılama konusundaki faydaları dikkatimi çekiyor. Ancak, hijyen ve süt kaynağı gibi konuların da önemli olduğunu belirtmişsiniz. Bu durumda, ev yoğurdu tüketirken hangi hijyen kurallarına dikkat etmek gerekiyor? Ayrıca, süt alerjisi ya da laktoz intoleransı olan hamileler için öneriniz nedir? Bu konuda daha fazla bilgi almak isterim.
Cevap yaz