{ "title": "Anne Sütünü Artıran Kuruyemişler", "image": "https://www.annesutu.gen.tr/images/anne-sutunu-artiran-kuruyemisler-8005.jpg", "date": "21.01.2024 19:39:06", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Anne Sütünü Artıran Kuru yemişler, Emziren annelerin en büyük korkularından biri de anne sütlerinin bebeklerine yetip yetmemesi düşüncesidir. Bu nedenle annelere tavsiye edilen ve anne sütünün artmasına yardımcı olacak birçok besin ögesi bulunmaktadır. Bunların başında da kuru yemişler gelmektedir. Allahu Teâlâ'nın mucizesi olan anne sütünün yerini hiçbir besin ögesi karşılayamamaktadır. Çünkü anne sütünün yerini hiçbir şey tutmaz. Ancak birçok kuru yemiş ile anne sütünün artması mümkündür. Ancak unutulmamalıdır ki anne sütünün azalmasına neden olan birçok etkende ortadan kaldırılmalıdır. Bu etkenlerin başında da aşırı yorgunluk, stres ve üzüntüdür. Anne sütünün artması için gerekli olan kuru yemişlerin dışında bunlara da son derece önem verilmelidir.

Anne Sütünü Artıran Kuru Yemişler Nelerdir?

İncir: Anne sütünü arttıran en önemli kuru yemişlerden biri olan incir, doğal kalsiyum, vitamin ve mineral deposudur. Aynı zamanda vücuttaki kanın demir ihtiyacını karşılayarak, kandaki alyuvarların ve hücre zarının yenilenmesini sağlayarak bu yolla anne sütünün artmasına yardımcı olmaktadır. İncir mucizevi bir kuru yemiştir. Yaş olarak da tüketilebilir ancak kuru olarak tüketilen incirin anne sütü üzerindeki etkisi daha büyüktür. Sabah aç karnına birkaç tane tüketilen kuru incir bol su ile tüketilmesi Uzman doktorlar tarafından tavsiye edilmektedir. Kuru incirin içinde bulunan küçük küçük taneciklerin anne sütünü arttırmada ve cildi tazeleyerek bebeğin gelişimini hızlandırmada son derece büyük etkisi bulunmaktadır.

Badem: Anne sütünü artıran kuru yemişlerden biri de bademdir. Badem kalsiyum, vitamin ve demir açısından son derece önemli bir besin kaynağıdır. Annenin günde bir avuç badem tüketmesi hem kendi sağlığı için hem de anne sütünün oluşması açısından çok önemlidir. Anne üzerindeki aşırı stres ve yorgunluğun azalmasına damarların gevşemesini sağlayarak annenin vücudunda sentezlenemeyen ve mutlaka dışarı atılması gereken yağların atılmasını sağlayarak hem anne sütünün oluşmasını hem de anne sütünün kalitesini artmasını sağlamaktadır.

Ceviz: Anne sütünün artmasını sağlayan en önemli besin kaynaklarından biri olduğu gibi yüksek oranda yağ tohumu içerdiği için tüketimine dikkat edilmesi gerekir. Ceviz tüketildiği anda hemen anne sütüne karışır ve yüksek oranda tüketildiği anda anne sütünün yağlanmasına neden olur. Bu nedenle günde birkaç tane ceviz bol bol su ile tüketilmesi sütün artmasını sağladığı gibi, sütte aşırı yağ oranı içermesini engeller. Ceviz tam bir kalsiyum, vitamin, mineral ve protein deposudur. Emzirme döneminde olan annelerin günde birkaç tane ceviz tüketmeleri Uzman doktorlar tarafından tavsiye edilmektedir.

Fındık ve Fıstık: Anne sütünün artmasına yardımcı olan bir diğer kuru yemişlerin arasında fındık ve fıstık gelir. Ancak yüksek oranda yağ tohumu içermeleri nedeni ile dikkat edilerek tüketilmesi tavsiye edilir. Aşırı tüketilmesi, bebekte kolesterol riskini arttıracağından günde beş ya da altı tane fındık veya fıstık tüketimini geçmemek gerekir.

Ayrıca kuru yemişler içerdikleri yağ tohumu nedeni ile aminoasit içerirler. Bu durum anne sütünün oluşmasını sağlayan seratonin dokusuna karışarak anne sütünün çoğalmasına ve anne sütünün kalitesinin artmasına neden olmaktadır.
" } ] }