{ "title": "Ahmet Maranki Anne Sütünü Artıran Yiyecekler", "image": "https://www.annesutu.gen.tr/images/ahmet-maranki-anne-sutunu-artiran-yiyecekler-4921.jpg", "date": "20.01.2024 18:56:21", "author": "ESRA TOPAL", "article": [ { "article": "
Ahmet Maranki Anne Sütünü Arttıran Yiyecekler konusunda yeni doğum yapan anneleri bebeklerini doyuramama telaşı sardığı konulara çözüm olarak rahatlatmaktadır. Bunun için doğal kürlerin yanında annelerin özellikle dikkat etmesi gereken bazı noktalara da değinerek yol göstermektedir. Lohusalık anneler için özel ve oldukça duygusal bir durumdur. Bu durumda annenin sütü yeterince gelmediği zaman takviye olarak anne sütüne geçilebilir. Bu işleme başlamadan önce Ahmet Maranki'nin sunmuş olduğu bitkisel kürleri deneyerek öncelikle sütü arttırmaya yönelik uygulamaları deneyebilirsiniz.

Özellikle ısırgan otu, rezene çayı geleneksel olarak geçmişten beri bilinen en iyi süt arttırıcı yiyecekler kategorisinde yer almaktadır. Günde 2 fincan ısırgan çayı ile 4-5 fincan rezene çayını tüketmek anne sütünün kalitesini arttıran bir uygulama olacaktır. Bunun yanında soya fasulyesinin tüketmek de sütün kalitesinin artıran ve bol gelmesini sağlayan yiyecekler arasında yer almaktadır. Aynı zamanda Soya Fasulyesi bebeğin zekâsının gelişimini etkileyen çok faydalı bir besin türüdür. Lohusa döneminde sütü arttırıcı yiyecekler arasında Maranki'nin özellikle vurguladığı esmer şeker, limon, fesleğen, gül suyu, maydanoz, tarçın ve dereotu da süt arttırıcı yiyecekler arasında yer almaktadır.

Anne Sütünü Arttırıcı Doğal Kürler Nelerdir?

Maranki'nin lohusa anneler için tavsiye ettiği kürler arasında basit şekilde hazırlanabilen çaylar da yer almaktadır. Bunun için 2 su bardağı kaynatmış olduğunuz suyun içine 8-10 gram kadar ısırgan otu koyarak 10 dakika kadar dinlendirin. Arzuya göre bal ile tatlandırarak günde bir su bardağı miktarı tüketin. Bu kür sütün daha kaliteli olmasını sağlayan ve bol olmasına katkı sağlayan doğal bir karışımdır. Maranki'nin süt arttırıcı besinler arasında özellikle nohudu bol tüketmek de sütün çoğalmasını sağlayan yiyecekler arasında yer almaktadır.

Çay olarak kaynatılmış bir su bardağı suyun içerisine 4 veya 10 gram kadar fesleğen tohumu ekleyerek tüketmek de sütün kaliteli bir şekilde artırımını sağlayacaktır. Bu uygulanacak olan çayların süre olarak belli bir aralıkları bulunmamakla birlikte düzenli olarak tüketilmesi daha etkili olacaktır.

Anne Sütünü Arttırıcı Yiyeceklerin Yanında Neler Yapılması Gerekmektedir?

Maranki'nin süt arttırıcı yiyeceklerin yanı sıra annenin özellikle bebeğine karşı yetersiz süt ürettiğini düşünme eyleminden mutlaka uzak durması gerektiği üzerinedir. Bebeğe yetecek kadar sütün üretilmemesi oldukça nadir olan bir durum olmasıyla beraber bebeğin her yaptığı hareketin süte bağlanmaması gerekmektedir. Bebek meme emerken sütü çıkarabilir hatta aşırı gaz oluşumu ile karşılanabilmektedir. Bu tip durumlarda öncelikle annenin psikolojik olarak kendini rahat hissetmesi ve her olayı bebeğe sütün yetersiz geldiği durumuna bağlamaması da sütün oluşumunu arttırıcı hareketler arasında yer almaktadır.

Maranki'nin bitkisel kürleri ve bitkisel yiyeceklerin dışında anne sütünü arttırıcı bilinen geleneksel en güzel yöntem ise günde bol miktarda su tüketimidir. Ayrıca annenin sağlıklı şekilde dinlenmesi de süt arttırıcı davranışlar arasında yer almaktadır.
" } ] }